University

Tiistaina aamupäivällä oli vuorossa vierailu paikalliseen yliopistoon, Shanghai second polytechnic university, joka on Gonglu -koulun yhteistyöyliopisto. Puutarhoilla ja koristealtailla koristeltu piha-alue ympäröi ja lävisti yliopiston rakennuksia. Pääsimme vierailemaan yliopiston savipajassa, jossa saimme opettajien avustuksella tehdä omat vaasit savesta. Minä tein projektia hostini Charlotten kanssa. Puolen tunnin epätoivoisen yrityksen jälkeen paikallinen opettaja tuli neuvomaan/tekemään puolet työstä. Viime minuuteilla me saimme tehtyä onnistuneen savivaasin, jota koristi siihen kietoutunut käärme. Savihommien jälkeen me kävelimme valtavan piha-alueen lävitse takaisin bussille ja sieltä koululle. Vierailu oli mukava ja antoisa. 

Omalla koululla nautitun lounaan jälkeen menimme oppitunnille. Psykologian opettaja veti meille ja isolle ryhmälle kiinalaisia koululaisia 'psykologisia vuorovaikutusleikkejä'. Istuimme 6 hengen ryhmissä pyöreissä pöydissä ja leikimme ryhmäytystyyppisiä leikkejä kiinalaisin ohjein. Esimerkiksi piirtelimme naamoja sokkona paperille toisen oppilaan antaessa ohjeita ymsymsyms. hupihauskaa ;) Mielenkiintoisin osuus oli vierailu naapurissa oleviin psykologin tai kuraattorin tiloihin. Sinne saa kuulemma mennä kuka vain (tai opettajan lähettämänä) selkiyttämään päätään, jos on huolta jostakin. Yhdessä äänieristetyssä huoneessa sai hakata ihmisenkokoisia seisovia pehmonukkeja pötkylätyynyillä taikka huutaa naama punaisena desibelimittariin... Naapurihuoneessa oli pikkuleluja kolme seinähyllyllistä, ja lattialla alusta, johon voi koota leluista mieleisiään kuvaelmia taikka pistää vaikka koti-tai maatilaleikit pystyyn. Arvelimme, että ehkä psykologi auttaa vieressä tullitsemaan tuntoja.

Opettajilta oli myos mielenkiintoista kuulla yhden lapsen politiikasta. Heillä oli kaikilla vain yksi lapsi, ja sanoivat Kiinan olevan yksinäisiä ihmisiä täynnä...:( ! Viime vuonna Kiinassa alkoi uusi lapsipolitiikka, jonka mukaan perheidensä ainoat lapset saavat nyt hankkia kaksi lasta. Kiitämme Kiinaa yhden lapsen politiikasta, sillä väestönkasvu on saatu siellä jotakuinkin kuriin, mutta siinä jokunen sata miljoonaa ihmistä on tehnyt aikamoisen uhrauksen maapallon hyväksi!

HuangPu River Avenue

Illalla tiistaina 18-19 aikoihin huang po riverille. Saavuttuamme oli jo aika pimeää, joten rakennuksissa oli valot päällä. Kävelimme rantaa pitkin kahvilalle. Kahvilan näkymâ oli aivan mahtava! HuangPu Riveriltä näkyi koko Shanghain keskusta. Eevi ja Emma olivat väsyneitä ja olivat jo käyneet HuangPu Rriverillä, joten he jättivät reissun väliin. Ainoa negatiivinen asia oli kerjäläiset, joita oli paljon ja jotka kerjäsivät aika agressiivisesti.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hauska viikko on ohi!

Ni hao!

Shanghailaisten neljäs vierailu Kaitaalla