Qibao Ancient town


Vierailimme eilen sunnuntaina muinaisessa kaupungissa. Matka koululta kesti reilun tunnin. Paikalle saavuttuamme kaduilla vilisi ihmisiä kuin pipoa, ja torikaupoista löytyi mitä ihmeellisimpiä asioita. Löysimme Stinky Tofua, jota maistoimme Maxin kanssa tulisen kastikkeen kanssa.
Sanotaanko sen olleen elämys. Löysimme myös yhdessä syrjäiseltä kadulta kirjailijoiden työpajan, josta ostimme eräältä herralta viisi erilaista kirjoitustyötä.

Torilla ihmiset hämmästelivät meitä erityisen paljon, ottivat kuvia salaa tai kysyen, kerjäsivät rahaa ja huomioivat meidät, kuten eräs kauppias, joka oli erittäin innoissaan yrittämässä saada meitä hänen putiikkiinsa. Söimme myös muinaisessa kaupungissa ravintolassa. Pöytään tuotiin erilaisia ruokia, joista ihmeellisin olivat pilaantuneet ankan munat.

Päivä oli lämmin, mutta helpotusta toivat kiinalaiset ystävämme, jotka innoissaan viuhkoivat meidän suuntaan viuhkoilla. Kaduilla käytös oli erittäin röyhkeää ja suomalaisena oli aluksi hieman hankalaa hillitä hermoja, kun vauvasta vaariin ihmiset työnsivät ja tuuppivat meitä.
Kuitenkin siihen tottui nopeasti, joten yksikään espoolaisista nuorista ei jäänyt jalkoihin. Tunnelma kadulla oli samaan aikaan koominen, mutta ahdistava. Ihmispaljous ei ole normaali kokemus, ja satojen ellei tuhansien ihmisten änkeäminen ahtaille kaduille oli ehkä liian extreme kokemus.

Päivä muinaisessa kaupungissa oli rankka, ja lähes kaikki nukkuivat palatessamme bussissa. Illalla minä, Chen eli Alex (kiinalainen veljeni), Max ja Michael (Maxin kiinalainen veli) menimme syömään ja elokuviin katsomaan Fast and Furious 7.  Palasimme kämpille ja kävimme nopeasti nukkumaan.

T: Shanghain vahvin


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hauska viikko on ohi!

Ni hao!

Shanghailaisten neljäs vierailu Kaitaalla