Shanghaissa vihdoinkin


Matka meni nopeasti aivan täydessä Finnairin koneessa leffoja katsellen ja nuokkuen. Olihan se aika hienoa huomata Helsingissä, että yksi vaatimattoman näköinen lippalakkipäinen kaveri, joka oli tulossa samalle lennolle, paljastui opiskelijoiden julkkisanturoiden tunnistamana KIMI RÄIKKÖSEKSI. Kimi kuitenkin matkusti ekalla rivillä busineksessä ja me taas aivan koneen perällä, joten emme häntä matkan aikana enää nähneetkään.

John, joka ystäsyyskoulustamme meitä täällä ohjailee ja vastaa meidän vierailusta, oli myös tunnistanut Räikkösen, koska Pudongin lentokentällä oli ollut joitakin "faneja" kirkumassa, kun Kimi tuli koneesta. Mutta tämä riittäköön Kimistä.

John oli opetellut tänne etukäteen lähetettyjen kuvien avulla meidän kaikkien nimet ja tervehti meitä nimeltä heti kohdattuamme lentokentällä. Hotellille päästyämme söimme aamiaisen ja pienen säätämisen jälkeen saimme kaikki huoneet lepäämistä varten. Päiväunien (tai meille niiden oikeiden yöunien) jälkeen meidät haettiin GongLu -koululle viralliseen tervetuliaisjuhlaan. Paikalle tulivat koulun johtajat, Pudongin alueen kansainvälisten asioiden ja vaihdon koordinaattori Lyu Cuihong, muutama opettaja, me suomalaiset vieraat ja koulun opiskelijat ja heidän vanhempansa, joiden luo meidän opiskelijat olivat menossa majoittumaan. Pidimme lyhyitä puheita toisillemme vierailumme merkityksestä ja odotuksista yhteistyölle. Emma ja Elsi esittelivät Suomen luontoa valmistelemansa kuvaesityksen tukemana. Lopuksi annoimme koulun johtajalle lahjamme, Sibeliuksen levyn ja Fazerin suklaata. Kerroin, että parhaillaan vietämme kansallissäveltäjämme juhlavuotta.


Juhlan jälkeen söimme koulun ruokalassa illallista, jonka kokit olivat meitä varten erityisesti valmistaneet. Kaitaalaiset opiskelijat ohjattiin istumaan samaan pöytään tulevien perheenjäsentensä kanssa, jotta pääsivät vähän tutustumaan toisiinsa. Tämän jälkeen jokaisen sitten tuli lähteä perheensä kanssa omaan uuteen kiinalaiseen kotiinsa. Minä ja Taiju istuimme auton takapenkille ja meidät ajettiin hotellille.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hauska viikko on ohi!

Ni hao!

Shanghailaisten neljäs vierailu Kaitaalla