Perjantaina solmuja ja World Expo 2012

Toisena päivänä täällä Shanghaissa aloitimme päivän koululla tekemällä oppilaiden kanssa kiinalaisia solmuja, jotka kuvastavat rakkautta ja ystävyyttä. Olimme tekemässä solmuja tavallisessa luokassa. Oppilaat olivat pukeutuneet koulupukuihinsa sekä jokaisella tytöllä oli hiukset laitettuna kiinni. Kunnioitus opettajaa kohtaan näkyi selvästi. Puhelimia ei sallittu luokassa. 

Luokkatunnin jälkeen söimme lounaan ja suuntasimme World Expo 2012 -maailmannäyttelyyn. Näimme monia maalauksia sekä hienon liikkuvan teoksen. Museon jälkeen lähdimme takaisin koululle syömään ja sen jälkeen oppilaat menivät koteihinsa ja opettajat hotellille. Illalla päivällisen jälkeen lähdimme Emman, Elsin, Maxin, Tuuren, Chrystalin, Ashleyn, Arielin, Alexin ja Michaen kanssa Starbucksiin kävellen. Matkalla näimme lasinsiruilla päällystettyjä aitoja sekä monia kauppoja. Starbucksissa otimme paljon valokuvia ja tapasimme myös muita koulun oppilaita ja otimme kuvia heidänkin kanssa. Myöhemmin illalla löysimme kuvamme myös Instagramista!



Haluan vielä kertoa omasta perheestäni ja heidän tavoistaan. Kaikki ruoat menemme syömään kiinalaisen ystäväni kanssa hänen isovanhempiensa luokse. Saan aina puikkojen lisäksi myös lusikan, jolla voin syödä. Arielin Isovanhemmat ja vanhemmat eivät puhu ollenkaan englantia. Tosin hänen yliopistossa oleva 19-vuotias isosiskonsa puhuu melko hyvää englantia, josta olin hyvin iloisesti yllättynyt. Host-perheelläni on kaksi asuntoa Shanghaissa ja asumme Arielin kanssa keskenämme toisessa niistä. Kuulin myös omalta host-tytöltäni, että varallisuus Shanghaissa näkyy omistamalla asuntomäärällä sekä autoilla. Asunnot eivät ole isoja ja niissä on ympäri vuorokauden melko kylmä, eikä sielä ole juuri ollenkaan huonekaluja. Saimme ensimmäisenä päivänä myös sisä- ja suihkutossut käyttöömme. Päivät on täynnä tekemistä ja illalla sitä menee ihan mielellään nukkumaan aikaisin. :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hauska viikko on ohi!

Ni hao!

Shanghailaisten neljäs vierailu Kaitaalla