Maanantaina toiminta koululla jatkui

Kouluaktiviteetteja

John, joka vastaa vierailumma aikatauluista, kysyi jo heti Shanghaihin saavuttuamme, että sopiiko meidän tulla maanantai-aamuna vähän aikaisemmin koululle. Jokainen kouluviikko GongLu'ssa alkaa virallisella lipunnostolla koulun urheilukentällä. No tottakai se sopi meille. Kymmentä vaille kahdeksan kaikki koulun tuhat oppilasta ja satapäinen opettajakunta marssi musiikin tahdissa koulurakennuksesta urheilukentälle ja muodosti viivasuorat rivit kentälle. Sitten kymmenpäinen lipunnostokulkue toi Kiinan lipun korokkeen lähelle ja se nostettiin salkoon. Muutama opiskelija piti lyhyet puheet ja John esitteli meidät suomalaiset vieraat. Max ja Tuure pitivät esitelmän Suomen valtiosta. Ilma oli todella tuulinen ja äänentoisto melko huono säähän nähden. Harmi, sillä pojat olivat valmistautuneet esitykseensä hyvissä ajoin jo Suomessa. 

Lipunnostoseremonian jälkeen maanantaina puuhailimme ympäristöaiheen parissa. Teknillisestä yliopistosta oli opettaja vetämässä neljä lyhyttä helppoa labratyötä, joista kahdessa tutkittiin vesinäytteitä (pH-mittaus ja sameuden mittaaminen spektrofotometrillä). Menetelmiä ja niillä saatua faktaa tarvitaan esim. vesien tilan tutkimisessa. Perehdyimme demon muodossa myös tuulimittariin (hiustenkuivaajaa tuulikoneena käyttäen...) sekä desibelimittariin. Oppilaat saivat vihdoin huutaa!

Iltapäivällä vierailimme GongLu - koulun ystävyyskoulussa (A brother School), jonka nimi on Jincai Esperimental Junior Middle School. Yritin kysyä GongLu -koulun oppilaista minkälaista yhteistyötä heillä on koulun kanssa, mutta sain sen käsityksen, että oppilailla ei juuri mitään. Mutta tällä koululla on paljon meriittejä ja koulurakennus oli aivan upea. 

Ensimmäiseksi meidät vietiin musiikinluokkaan, jossa kymmenkunta opiskelijaa esitti omilla klassisen musiikin instrumenteillaan meillä kappaleet ja sen jälkeen oli valtava valokuvaussessio, kuten yleensä aina ja kaikkien uusien ihmisten kanssa. Kiertelimme koulua ja saimme kuulla koulun opiskelijoiden menestyksestä eri urheilulajeissa. Kuvataideluokassa oli hienoja töitä ja kun riittävän innostuneesti Taijun kanssa niitä tutkimme, meille annettiin mukaan yhdet todella hienot työt. Vierailu päättyi lahjojenanto ja valokuvaussessioon koulun johdon kanssa. Saimme Kaitaalle vietäväksi hienon lasisen paperipainon sekä itsellemme upeat silkkihuivit.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hauska viikko on ohi!

Ni hao!

Shanghailaisten neljäs vierailu Kaitaalla