Shanghaissa taas


Pitkä odotus päättyi viimein kun pääsimme perjantai-iltapäivällä  (6.4.) lähtemään. Ryhmämme tapasi Helsinki-Vantaan lentokentällä ja menimme yhdessä läpi turva- ja passintarkastuksista. Kaikki sujui ongelmitta Kiinaan saakka ja lentokin kului nopeaan elokuvia katsellessa ja osa sai vähän nukuttuakin. Kaikkien mielialat olivat korkealla ja jännittyneinä perheiden tapaamisesta ja tulevasta viikosta.


Lauantai 07.04.2018

Kiina on aivan ihastuttava! <3 Ihmiset niin vieraanvaraisia ja ystävällisiä vajavaisella englannillaankin ja jo ensimmäinen päivä oli erittäin tapahtumarikas univajeesta huolimatta.

Hostperheemme tulivat hakemaan meitä kentältä aikaisin aamulla ja me pääsimme tutustumaan perheisiin paremmin. Mulla ainakin kävi ihan älyttömän hyvä tuuri ja sain maailman sympaattisimman perheen ja ihanan hostsiskon! Heti aamulla lähdettiin kiertelemään vanhoja katumarketteja ja kaupunkia. Käytiin kahvilla ja lounaalla ja syötiin myös kuuluisaa stinky tofua. Täällä perheessä kokoajan höslätään mun hyvinvoinnista. Perheen isä on vielä ammatiltaan kokki niin ruokakin on ollut ihan taivaallista. En voisi olla kiitollisempi.

Myöhemmin päivällä Siru hostsiskoineen liityi seuraan ja lähdimme peach blossom festivaaleille. Siellä vuokrasimme polkuveneen ja ihastelimme upeaa kukkaloistoa. Illalla perheen äiti haki meidät kotiin ja menimme naapurissa asuvan mummon luokse syömään. Nyt hostsiskolla on aikaa stressata järkyttävästä määrästä läksyjä. Sekin on pysäyttänyt kuinka vakavasti Kiinassa otetaan koulunkäynti. Suomessa elämä on monin tavoin pelkkää ruusuilla tanssimista.

Kiina on todellakin yllättänyt monella eri tavalla jo nyt ja arkkitehtuuri, ihmiset ja ruoka ihastuttaa. Ihan älytön haippi päällä ja en malta odottaa tulevia päiviä ensimmäisen mahtavan päivän jälkeen.

(Kiinassa tänään opittua: kylmän veden juonti on terveydelle ihan kamalaa)

  • Roosa










Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hauska viikko on ohi!

Ni hao!

Shanghailaisten neljäs vierailu Kaitaalla