Neljäs päivä Shanghaissa koittaa!


Tänään tiistaina on minun, Peterin vuoro, kirjoittaa päivästä. Tänään herättiin onneksi muita päiviä myöhemmin, ainakin omalta osaltani, "vasta" kahdeksalta. Edellisiltana olimme syöneet kiinalaisia nyyttejä, joissa oli porsasta ja vihersipulia sisällä, ja söimme aamiaiseksi samaa friteerattuina.

Noin puoli yhdeksän aikaan lähdimme kouluun, jonne Lawsonin isä vei meidät autolla. Koulussa menimme Deping-opettajan matematiikan tunnille, joka oli myös Suomessa syksyllä. Valitettavasti opetuksesta emme ymmärtäneet kauheasti, mutta jo yhdeksältä siirryimme "lepohuoneeseen" odottamaan seuraavaa aktiviteettiä. Aamupäivällä matematiikan tunnin jälkeen liikunnan opettaja opasti meitä, miten pelataan ping pongia oikeaoppisesti. Ensin meidän piti tehdä erilaisia harjoituksia, kuinka pallo pysyy mailan päällä ja sen jälkeen pelasimme otteluita ping pongissa. Ping pongin jälkeen menimme koulun koripallokentälle pelaamaan koripallo-otteluita. Katariina ja minä emme voineet osallistua otteluihin, mutta pidimme huolta Riitan ja Marjutin kanssa kannustamisesta.

Iltapäivällä menimme bussilla Shanghain Yu-puutarhaan, joka oli kaunis paikka. Se oli puutarha, jossa esiteltiin myös Kiinan historiaa. Sen jälkeen kävelimme Bundille, joka on "laituri", josta on mahtava näkymä Huangpu-joen yli Shanghain parhaimpiin pilvenpiirtäjiin. Sieltä pystyi nähdä esim. Shanghai Toweriin, minne menemme huomenna. Bundilla otimme paljon kuvia yhdessä kaikkien kanssa sekä kavereiden kanssa. Nähtävyyksiin mukaan lähti englannin johtajaopettaja Lucy, englanninopettaja Julia, kuvisopettaja sekä me suomalaiset ja kiinalaiset opiskelijat. Iltapäivällä kun tulimme takaisin, niin minua odotti Lawsonin luona päivällinen.

Tarjolla oli erilaisia kiinalaisia vihanneksia, naudanlihaa ja kanansiipiä. Illalla vielä Lawsonin äiti vei meidät ulos, kiinalaiset tanssivat kadulla pysyäkseen kunnossa. Menimme myös ostamaan leipää aamiaista varten ja joimme kahvit vielä paikallisessa leipomossa. Noin kello 23 rupesin nukkumaan odottaen jo seuraavaa päivää.

Peter

Kiina-perhe
illallinen


Lucy ja Julia



The Bund

Yu Garden


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hauska viikko on ohi!

Ni hao!

Shanghailaisten neljäs vierailu Kaitaalla