Koululle, Disney-kadulle ja Ancient Town

Kolmas päivä, maanantai, alkoi hieman kiireisesti minulla. Heräsin 6:30, puin päälle, toiseen käteeni laitettiin täytetty riisikakku ja toiseen banaani sekä appelsiini mehu ja ei muuta kuin autoon kello 6:41!
Auto matka kesti juuri sen verran että olimme koululla juuri kello 7:30, ensimmäisinä ryhmästä ja näin jäimme pohtimaan pian tulevien oppilaiden kanssa, että mihin ihmeeseen meidän nyt kuuluisi mennä?! Muut ehtivät käydä syömässä aamupalankin kunnes saimme tietää, että kirjastoon olisi mentävä. Siellä vaihdoimme nopeat tervehdykset muiden oppilaiden kanssa ja odotimme jälleen seuraavaa menoa, mikä olisi tervetuloseremonia koulun kentän edessä.
Tämä seremonia alkoi hassulla koulun kellon äänellä ja kokoonuimme kentän eteen riviin. Siinä odotimme tovin, kunnes kaikki olivat siirtyneet tästä todella kookkaasta koulurakennuksesta kentälle riveihin t-poseeraamaan. Tämän jälkeen tuli lipunnosto, puheet kiinaksi ja englanniksi, tervehdykset sekä poistumiset. Kaikki meni kuin liukuhihnalta konsanaan. Tapauksesta otettiin kuvia joissa osassa vähän hassuttelimme.
Hassuttelun jälkeen meille pidettii Kiinan kielen alkeiskurssi. Siellä meille opetettiin lauseiden perus rakennetta lausuntaa ja sanoja, joiden mukana tuli naurua herättäviä leikkejä.
Nyt meillä oli vähän vapaa-aikaa ennen kuin lähtisimme bussimatkalle joten kaikki sujahtivat vikkelästi kentälle kokeilemaan jalka-, kori-, ja sulkapalloa. Kahdessa aiemmin mainitussa pelissä suomalaiset osoittautuivat ylivertaisiksi. sulkkiksessa kiinalaiset osoittautuivat paremmiksi kuin ainakin minä.
Leikkien loputtua lastauduimme bussiin ja lähdimme kohti Disney Townia joka on Disney Resortin ilmainen alue. Siellä otimme muutamia kuvia ja kävimme kauppoja läpi. Nopeasti siitä jatkoimme matkaa kohti vanhaa kaupungin aluetta. Tässä välissä opimme, että turvavöitä käyttämättä bussissa on hyvin ärsyttävä piipitys muistuttamaan siitä. Vanhassa kaupungissa oli tuskallista. Ei sen takia että olisi ollut mitenkään kamalaa vaan sen takia että parkouraajana olisi tehnyt mieli mennä tutkimaan kattojen maailmaa. Tämä tunne on aika kiusallinen katos. Maistoimme myös niin kutsuttua haisevaa tofua. Ja se kyllä todellaki haisi. Tein erittäin huonon päätöksen syödessäni sitä, joka oli että vedin sen kokonaisena suuhun. Ensiksi se oli kuuma mikä teki sen syömisestä vaikeaa. Eikä siinä kaikki! Kun sitä yritti viilentää ulos hengittämällä niin sen lemu meni suoraan sieraimiin. Maultaan se oli tosin melko hyvää.
Sitten alkoi hatkojen ottaminen. Kaikki lastautuivat bussiin ja hermot alkoivat mennä siihen yhteen kova ääniseen piipitykseen. Kuitenkin homma ratkesi ja kaikki helpottuivat. Ensimmäisen poistuivat opettajat bussista, sillä heidän hotellinsa oli matkan varrella, ja lopulta meidän jätettiin koululle josta lähdimme kotia päin omien kiinalaistemme seurassa.
Loppuilta meni aika simppelisti: Isäntäperheen isän kaveri tuli hakemaan meitä hieman... Sotkuisessa pakulla. Pihalle tultua menimme sisälle kotiimme ja minä menin lepäämään, kunnes tuli ruoka. Maha meinasi haljeta, niinpä menin lepäämään jälleen ja tähän päättyikin päiväni.










Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hauska viikko on ohi!

Ni hao!

Shanghailaisten neljäs vierailu Kaitaalla