Huomenna se alkaa taas!

Huomenna 21. elokuuta 2017 kiinalaiset opettajat ja opiskelijat saapuvat Kaitaalle kolmatta kertaa. Tällä he saapuvat viiden opiskelijan ja kolmen opettajan voimin. Kaksi poikaa majoittuu minun eli Peterin luokse, kolmas poika Alin luokse, yksi tyttö Inkan luokse ja toinen tyttö Katariinan luokse. Kyseessä ovat samat kiinalaiset opiskelijat, joiden luona Kaitaan lukion suomalaiset opiskelijat majoittuivat viime huhtikuussa. Tuolloin projektissa oli mukana kuvataiteen opettaja Heljä, englannin opettaja Eevamaija, 1. vuosikurssilta Kira ja Rasmus sekä 2. vuosikurssilta Timi, Joonas ja Salla.

Olemme koko Shanghai-porukalla suunnitelleet heille ohjelmaa koko viikoksi. Maanantaina he saapuvat iltapäivällä, jolloin ei ole järjestetty muuta ohjelmaa, sillä he ovat varmasti väsyneitä matkustamisesta.

Tiistaina auditoriossa järjestetään tervetulotilaisuus heille klo 9.45, missä heidät toivotetaan tervetulleiksi. Tilaisuudessa on luvassa mm. kooste edellisistä vierailuista, ohjelman esittelyä sekä puheita. Iltapäivällä ulkoillaan syyssäässä ja pelataan mölkkyä. Kiinalaisille opetetaan myös suomea ja teetetään leikkimielinen visa Suomesta.

Keskiviikkona kiinalaiset osallistuvat 1. vuosikurssilaisten ryhmäytymispäivään. Iltapäivällä mennään Haltian luontokeskukseen ja grillaamaan Haukkalammelle.

Torstaina kotitalouden opettaja Tuula opastaa kiinalaisia tekemään karjalanpiirakoita. Kuvataiteen opettaja Heljä vie kiinalaiset iltapäivällä Helsinkiin museo- ja kaupunkikierrokselle.

Perjantaiaamuna kiinalaiset ottavat osaa Vapis-työpajaan, jossa kirjoitetaan juttuja viikosta englanniksi kirjastossa. Iltapäivällä Heljä vetävät vieraillemme taidetyöpajan.

Lauantaina pidetään jäähyväisjuhla eli farewell party Peterin luona.

Tulevaa jännittävää viikkoa odotellessa,

Peter/Shanghai-yhteistyö

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hauska viikko on ohi!

Ni hao!

Shanghailaisten neljäs vierailu Kaitaalla