Shanghailaisten neljäs vierailu Kaitaalla



Shanghaista saapui vieraaksemme kuusi opiskelijaa ja kolme opettajaa. Opettajien joukossa oli tällä kertaa myös John, joka on vastannut vierailuistamme Shanghaissa vuosien ajan. 

Maanantaina vieraat saapuivat koululle ja omat opiskelijamme Yunzhi ja JinJin esittelivät suomalaista lukiota ja kiertelimme koulussa. Aamupäivällä oli myös auditoriossa tervetuloa-tilaisuus, johon osallistuivat kaikki lukion tänä syksynä aloittaneet uudet opiskelijat. 
matikan tunnilla


kemian luokassa vierailemassa


Alla suomalaisten isäntä-opiskelijoidemme päiväkirjaa viikon tapahtumista:


Tiistaina saimme kokeilla kemiallisia kokeita opettajamme Heinin kanssa. Meidät jaettiin kahteen ryhmään, joissa kulmassakin oli yksi suomalainen opiskelija auttamassa vieraitamme. Vieraamme odottivat tunnin alkua jännittyneinä. Kun sain haastatella vierastani tunnin jälkeen, huomasi hänestä innokkuuden. Hänen mielestä parasta oli uusien asioiden kokeileminen, koska silloin asiat oppisi paljon paremmin ja opittuja asioita voisi hyödyntää myöhemmin elämässään. 

Häneen vaikutuksen teki toinen kokeilu, jossa erotimme elintarvikeväristä eri värit irti toisistaan. Kokeilu ja värit muistuttivat häntä maalaamisesta, joten tunti ja kokeilu jäivät hänelle eritysesti mieleen. Uutta hänelle taas oli kemiallisten kokeiden kokeilu. Hän sanoi, ettei heidän tunnillaan tuskin edes tehdä kokeita. Joten hänen mielestään kokeiden tekeminen täällä oli paljon mielenkiintoisempaa, kuin heidän koulussaan.

Kemian tunnin jälkeen vuorossa oli liikuntatunti ja lajiesittelynä ampuminen. Kiinalaisen oppilaan Gracen mielestä ampuminen oli hauskaa koska hän oli hyvä siinä ja se oli hänelle erilaista, koska Kiinassa ei ole ampumista liikuntatunneilla. Hänen mielestään suomalaiset liikuntatunnit ovat erilaisia kuin kiinalaiset, koska meillä on paljon erilaisia urheilulajeja ja Kiinassa liikuntatunneilla pääasiassa vain juostaan.



Tiistai-iltapäivän ohjelmana oli käynti tiedekeskus Heurekassa. Heurekassa vieraamme pääsivät tutustumaan niin dinosauruksiin, aivoihin kuin myös fysiikan perusilmiöihin. Myös Heurekan klassinen vaijeripyörä pääsi kyyditsemään kiinalaisia vieraitamme. Vaikka meille suomalaisille Heureka onkin ”se juttu”, paikka tuskin suoranaisesti hätkähdytti shanghailaisia vieraitamme kovinkaan suuresti, sillä onhan Shanghailla omakin ”Heurekansa”; Shanghai Science & Technology Museum. 

Tästä huolimatta vieraamme kuitenkin viihtyivät Heurekassa, sillä siellä oli paljon erilaista tekemistä ja aktiviteetteja, joihin he pystyivät osallistua. Muun muassa Heurekan aivoalueen erilaiset pelit osoittautuivat mielenkiintoisiksi, sekä tietenkin edellä mainittu dinosaurusosio, johon oli rakennettu useampi liikkuva dinosaurus. Myös Heurekan itsenäinen kierto oli mukavaa, sillä he pystyivät tutkia niitä osia tiedekeskuksesta, joista he itse pitivät. Autoimme myös kiinalaisia vieraitamme teettämään Heureka-kolikot, joissa on heidän kasvonsa. He saivat siis uniikin matkamuiston mukaansa Kiinaan. 


Keskiviikkona menimme Porkkalanniemen kärkeen metsäretkelle. Bussimatka oli aika pitkä ja oli paljon kävelyä, joka oli kiinalaisten mielestä väsyttävää. Kun olimme kierrelly metsää ja näköaloja, paistoimme makkaraa. Makkaroiden paisto oli hauskaa ja  makkarat olivat herkullista. Syönnin jälkeen kiertelimme merenrannassa. Ja lopuksi lähdimme kävelemään bussille, joka vei meidät takaisin koululle.




Pampskatanilla
grillailemassa
Porkkalanniemellä



Perjantaina tehtiin koulussa korvapuusteja




valmiita korvapuusteja






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hauska viikko on ohi!

Ni hao!