Enää pari viikkoa

Nyt meillä on edellytykset jo lähteä matkalle, koska viisumit on saatu ja muutenkin matkavalmistelut kiihtyvät vain lähdön lähetessä.

Tällä viikolla kansliassa on pohdittu mm. sitä, mistä perheisiin ja kouluun tuliaisiksi vietävät suklaat kannattaisi hankkia? Jos ne ostaisi nyt etukäteen kaupasta, pitäisi jokaisen pakata omaan ruumaan menevään matkalaukkuun isohko paketti suklaata ja perillä voi olla, että paketti ei enää ole kovin siistinnäköinen. No emmehän me tällaista riskiä voi ottaa, koska tiedämme, että kiinalaisille on tärkeää juuri pakkaukset ja niiden estetiikka, joten meidänkin pakettimme on syytä olla kauniita eikä kulmat rytyssä. Siksi selvittelimme lentokentällä olevien liikkeiden valikoimia ja aukioloaikoja ja päätimme, että tuliaissuklaat ostetaan vasta kentältä ja kuljetetaan yhtenä isona kassina koneeseen käsimatkatavarana.

Viisumiasiakin tuli ilman ongelmia hoidettua. Vähän kyllä jännitti se hakemusten jättäminen, kun olin kiinankurssikavereilta kuullut, että tiskiltä lähetetään todella helposti "kotiin" täydentelemään hakemuspapereita, jos niissä on jotain huomauttamista. Siksi olimme mielestämme todella huolellisia niiden täytössä (kaikki teksti isoilla kirjaimilla, jokaiseen tyhjään sarakkeeseen NONE merkiksi siitä, että tietoa ei ole jne.) ja liitteitä oli jokaisella kuusi kappaletta; valokopio passista, kolmesivuinen ohjelma Shanghaihin, kutsukirje, majoitusvaraus hotelliin/opiskelijoiden perheiden tiedot sekä kopio lentolipusta. Maanantaina sainkin sitten takaisinpäin pinon passeja, joissa kaikissa oli värikäs sivun kokoinen tarra viisumina.

Tänään matka tuntui todella läheiseltä, kun puhuin puhelimessa Espoonlahden lukion opinto-ohjaajan kanssa, joka oli melkein käsi matkalaukun kahvassa lähdössä oman koulunsa vastaavalle ystävyyskoulumatkalle Shanghaihin. Heitä on lähdössä 10 ja ovat itse asiassa juuri nyt parhaillaan koneessa jossakin Venäjän yläpuolella kohti Shanghaita. Kuulemmekin sitten tiistaina 31.3. klo 13.15 tuoreita kuulumisiä tältä heidän matkaltaan. Ainakin opo ja ehkä joku mukana ollut opiskelijakin tulevat tervehtimään meitä. Voimme mm. kuulla, miten se netti siellä Shanghaissa toimii :)

Tänään yhden opiskelijan kanssa mietittiin matkalle lähtöä ja pohdittiin sitä, miten kentälle mennään? Meneekö opiskelijat vanhempiensa kyydillä ja kuinka moni lähtisi koululta yhdessä bussilla kohti kenttää iltapäivällä? Kerroin myös, että lentovarauksemme on tehty kahdelle eri varaukselle (koska yhdeksää matkaa ei voinut tehdä yhdelle varaukselle, kun varasimme liput suoraan Finnairin sivuilta) ja se tarkoittaa sitä, että saattaa olla, että olemme koneessa kahdessa eri porukassa eri puolilla konetta (kuitenkin kummassakin ope). Mutta ei välttämättä, riippuu miten täynnä kone on ja miten pystymme sitten veivaamaan paikkoja, kun check-in alkaa. Olimme kuitenkin opiskelijan kanssa sitä mieltä, että emme lähde valitsemaan paikkoja, koska se toisi vain lisää kustannuksia, kun yhdestä paikasta pitäisi maksaa 20 euroa. Se tekisi koko porukalta 180 yhteen suuntaan. Kyllä me koneessa pärjäämme, vaikka emme kaikki olisikaan toistemme kosketusetäisyydellä.

Sää Shanghaissa on keväisen lämmin huhtikuussa. Jännää on se, miten saasteista siellä sitten on? Pitäisiköhän meidän hankkia täältä Suomesta jo yhdet hengityssuojaimet varmuuden vuoksi mukaan. Olisihan se aika eksoottista laittaa sellainen kasvoille. Mutta myös varmasti järkevää, jos muutaman päivän kaupungilla kulkemisen jälkeen alkaa kurkku ja limakalvot olla arkoina kaikista ikävistä pikkupartikkeleista, joita siellä valitettavasti on ilmassa todella paljon.

Ja sitten vähän kiinan opintoja vielä tämän päivityksen päätteeksi

我是芬兰人   Wo shi Fenlan ren    Olen suomalainen.
我不懂     Wo bu dong   En ymmärrä.
筷子你们会用吧?Kuaizi nimen huo yong ba? Osaatteko käyttää syömäpuikkoja?

Marjut

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hauska viikko on ohi!

Ni hao!

Shanghailaisten neljäs vierailu Kaitaalla